Erotická poviedka

Korzet, tangá alebo push-up podprsenku?

Páni, chceli ste niekedy svojej priateľke, milenca či manželke kúpiť nejaké to spodné prádielko pre oživenie sexu? Nevedeli ste si rady, čo vybrať, a keď ste sa obrátili na predavačku, mali ste dojem, že hovorí cudzí rečou? S týmto malým sprievodcom už tápať nebudete.



Skôr než sa vôbec vydáte na nákup, budete musieť "nenápadne" zistiť miery vašej partnerky. Len ťažko vysvetlíte, prečo ste namiesto veľkosti 38 kúpili 44. Váš úmysel síce bude pekný, ale nakoniec to vyznie tak, ako by ste dievčaťu do očí povedali, že má veľký zadok. A za to vás žiadna nepochváli, ak s vami vôbec ešte kedy prehovorí.



Pre nákup akýchkoľvek nohavičiek je potrebné poznať obvod pása. Mali by ste ale dať aj na veľkosť zadočku, pretože nie každý strih sadne každému pozadí.



Asi najviac obľúbená sú tangá alebo string tanga, nohavičky, ktoré majú vysoký výstrih v zadnej a bočnej časti. String tangá môžu mať dokonca miesto zadnej časti len nepatrný prúžok látky. neodporúčala by som ich kupovať v prípade, že vaša slečna či pani má tak trošku buclatější zadoček. Výsledný efekt by mohol byť skôr odpudivý ako vzrušujúce. Rovnako tak je asi nebude vhodné kupovať ženám, ktoré neznáša, keď sa im nohavičky "zarežú". Nechcete predsa pozorovať neustále ošívání, vrtenie a počúvať protivné mumlanie.



Ak ste naozaj minimalisti a vaša partnerka má skvelú postavu (takú tú ako z módneho časopisu), kúpte jej brazílske nohavičky (brasil slip). Majú veľmi vysoký výstrih v zadnej a bočnej časti s úzkym predným dielom trojuholníkového tvaru.



Páči Ak sa vám dlhé nohy, potom tým pravým budú jazz nohavičky (jazz slip). Siahajú síce až do pása, ale na druhú stranu majú veľmi vysoký postranné výstrih, ktorý opticky nohy predĺžia.



Potom sú také tie "klasické" nohavičky. Ak teda zastávate heslo, že "v jednoduchosti je sila", potom nie je o čom premýšľať.



Najmenej vhodné k nákupu sú miderské nohavičky, upravené tak, aby svojím strihom a materiálom tvarovali telo tým, že ho stlačia. Podobne sú na tom aj push-up nohavičky, ktoré sú navyše podložené v zadnej časti, v prednej časti majú tvrdšie výstuž, a ich úlohou je stlačiť bruško a tvarovať zadok. Sú teda určené na maskovanie špičky a ako darček sú úplne nevhodné.



O niečo náročnejšie je nákup podprsenky. Pre tento druh bielizne potrebujete poznať dve čísla - obvod cez prsia a pod nimi. Podľa toho sa určujú ony prapodivné veľkosti ako 75C alebo 80A.
Číslo (70, 75, 80 ...) zodpovedá určitému podprsnímu objemu. Meria sa položením metra cez chrbát vo výške chrbtového výstrihu, teda tam, kde sa obvykle podprsenka zapína (alebo skôr rozopína) a vpredu pod prsia. Pre veľkosti podprsenky 70 by mal byť objem 68 až 72 centimetrov, pre 85 sa objem pohybuje okolo 83 až 87 centimetrov.
Písmeno značí veľkosť košíčka a prídete na neho tak, že od prsného objemu odčítate podprsnej. Prsné objem sa meria priložením krajčírskeho metra opäť vo výške chrbtového výstrihu a potom už len merať cez bradavky až k prsnej kosti. Ak je rozdiel 12 až 14 centimetrov, postačí košíček A, pri rozdiele 14 až 16 centimetrov sadne košíček B atď



Najčastejšie predávanými sú podprsenky s výstužou (tzv. kosticami). Do podprsnej časti košíčkov je všitý pružný drôt. Ten svojím tvarom prsia podopiera a zlepšuje ich vzhľad. Kvôli opore zároveň podprsenka lepšie prilieha k telu. Práve z týchto dôvodov je lepšie pre väčšie prsné objem (teda košíčky C, D, E ...) a menšie podprsnej objem (75, 80).



Pre lepší vzhľad sú určené podprsenky s tvarovanými košíčkami. Majú výraznejšie tvar košíčkov a sú buď šité, alebo termicky tvarované.



Veľmi moderné sa v poslednej dobe stala push-up podprsenka. Je určená najmä menším prsiam, pretože má silne podložené košíčky s výstužou, čím je opticky zväčšuje.



Predĺžená, mäkká, nepodložené podprsenka bez výstuže, ktorá môže siahať niekoľko centimetrov pod prsia, niekedy až k pupku, sa nazýva brazír (brasier). Vyzerá ako krátka košieľka a hodí sa skôr pre šport. Tomu zodpovedá väčšinou aj jej vzhľad, takže moc vzrušenie s tymto kúskom bielizne asi nezažijete.



Ako spodná bielizeň aj vrchné oblečenie sa dá použiť bustijé (Bustier). Jedná sa o predĺženú podprsenku s výstužou v košíčkoch, ktoré môžu byť aj podložené. Rovnako ako brazír siaha niekoľko centimetrov pod prsia, ale môže byť pokojne aj k pupku. Ak má odopínacie ramienka, možno ju použiť pod dekoltované šaty. Navrch sa dá nosiť pri použití materiálu, ako je zamat, plyš alebo potlačený úplet.



Ďalším druhom predĺženej podprsenky je korsáž (Corsage). Má princesový strih bez zvýraznených košíčkov a siaha rovno až do pása. Pevný tvar zaisťujú po celej dĺžke všité špirálové výstuže. Pokiaľ je vyrobená z vhodného materiálu, dá sa tiež použiť ako vrchné ošatenie.



Keď sa povie korzet, väčšina ľudí si položí otázku: "Čo to má spoločné s podprsenkou?". Veľa. Korzet je sám o sebe pevnejšie, zosilnenou, jednodielnou, predĺženou podprsenkou bez alebo s klasickým podväzkovým pásom. Je vyrobený z pevnejšieho materiálu a strihaný tak, že tvaruje (tlačí) telo a dáva oporu chrbtovému a brušnému svalstvu. Hodí sa zvlášť, ak partnerku s veľkou obľubou a hlavne veľmi dlho vyzliekate.



Z ľahšieho a přizpůsobivějšího materiálu je vyrobený korzelet - predĺžená, jednodielna podprsenka s nohavičkami alebo s klasickým podväzkovým pásom.
Ľahkým druhom korzeletu je body. Jeho "nevýhodou" je zapínanie v rozkroku. Veľmi často sa podobá tričku alebo blúzke, a preto ho možno použiť ako normálne oblečenie.



S podväzky je spojený tiež torzelet . Ide o jednodielnou podprsenku s výstužou, ktorá siaha doprostred bokov. Na jej spodnej časti sú prišité podväzky.



Pri kúpe podprsenky je ale dôležité vedieť, že musí svojej budúcej nositeľke úplne padnúť. Preto je dôležité ju poriadne vyskúšať, a teda je lepšie ponechať tento nákup na partnerke.



Máte vybraté? Ak áno, stačí navštíviť nejaký z obchodných domov alebo špecializované predajne. Na výber máte nielen zo strihu, ale aj z veľkej palety farieb. Tie tam sú doby bielej, čiernej a červenej. Dnes už sa spodná bielizeň vyrába vo farbách ako šampanská, vínová, fľaškovo zelená alebo modrá. Rovnako tak sa vyrába bielizeň vo farebnej kombináciu - čierno-červené alebo modro-bielej čipky.



Posledná dôležitá vec. Než vyrazíte na nákup, nezabudnite sa pozrieť do svojho prasiatka. Ceny, obzvlášť u značkového tovaru ( ako to tak chodí), dnes siahajú nielen k stovkám, ale aj k tisícom.



Zostáva len dodať: veľa šťastia pri výbere!


autor: www



Ako hodnotíte túto poviedku?

najlepšie najlepšie    [   1 | 2 | 3 | 4 | 5   ]    najhoršie najhoršie





sex naživo


dalšie dievčata na sex cez telefón >>